3 NM GULL til Oda og Harekur!

Årets NM ble arrangert på Biri travbane av lokalklubben Sleipnir. Stevnet ble meget godt gjennomført på alle mulige måter.
Oda er i dag rangert som verdens beste ungrytter i 4-gang på Worldranking listen og hadde stor suksess under dette mesterskapet. Ekvipasjen kom hjem med 3 av 3 mulige gullmedaljer. Gull i 4-gangskombinasjon, gull i T1 (8.05) og gull i V1 (7.73). Disse resultatene resulterte i en landslagsplass og det blir meget spennende å følge denne ekvipasjen under Nordisk i Sverige.
Oda red også Eitill fra Vindasi og red en flott uttakning i 5-gang og lå dermed som nr. 3 etter fredagens uttakning. Men de var dessverre litt uheldige under finalen da det ble lite pass og de endte til slutt på en 5 plass. Men til gjengjeld tok Oda og Eitill bronsjemedalje i speedpass.

Thomas Larsen red Ågrenesets Losti fra Strandarhjaleigu i T1 til den fantastiske poengsummen 7.73. Thomas ble også belønnet 4 + for sin gode ridning og godt framvist program. Thomas ble tatt ut på det Norske laget med Harry fra Stugudal og Losti som sin egen reserve.

Under fredagens tøltutttakning kvalifiserte Mari og B-Moll seg til søndagens A-finale med en poengsum på 7.57.

Team Ågreneset var også så heldige og ha med seg sin faste trener, Eyjolfur Thorsteinsson under hele mesterskapet.

 Uttak av landslag til Nordisk mesterskap i Sverige: Oda og Harekur var som forventet 1 av de 7 ungrytterne som skal representere Norge under årets Nordisk.

Uttakingskomiteen valgt derimot ikke å sende Mari og B-Moll til årets Nordiske mesterskap. Med et snitt på 7.40 i tølt (den 3. beste tøltekvipasjen i Norge) og nr.17 på Worldrankinglisten, var tydeligvis ikke denne ekvipasjen god nok til å være en av de 16 ekvipasjene seniorlaget består av. Forklaringen Mari fikk av uttakingskomiteen var at "de trodde Mari var gammel nok til å se at det var noen andre sin tur til å skinne"! Et aktuelt spørsmål kan derfor være: Er det oppnådde resultater som ligger til grunn for uttaket, eller ikke?

Men uttaket er nå gjort og Mari kan fint leve med at hun ikk er en del av landslaget. Hun beklager sin reaksjon ettrt uttaket overfor de ekvipasjene som ble tatt ut på laget og som følte dette ubehagelig.

Oda og Harekur nr. 1 på Worldranking2012 listen i V1 Ungrytter!  ››