For et comeback for Oda og Hárekur og for en helg for Team Ågreneset!

AEG (Artic equstrian games) er er et hestearrangement som går over tolv dager med innslag av alle grener innenfor hestesporten og endelig har islandshesten fått innpass! I tillegg til tølt konkurransen hadde NIHF lagd et spennende arrangement som passet de fleste, bla flere foredrag med Mette Manseth og Erik Andersen.
Fredag kl.20.00 red 13 av norges fremste ryttere T3 utttakning. B-finalen gikk direkte etter uttakningen. Oda lå som nummer syv etter uttagningen og imponerte med sitt comeback, hun danket ut alle de andre konkurrentene i B-finalen med en poengsum på hele 7.83 og rykket dermed opp til lørdagens A-finale.
Mari og Ågrenesets Þokki frá Kýrholti red en meget fin uttakning og lå på en delt tredje plass med Thomas Larsen før A-finalen.
Lørdag kl.20.30 gikk A-finalen av stabelen med 800 tilskuere og kjempe god stemning på tribunen.
Mari og Þokki imponerte under den første oppgavedelen og ble belønnet med en samlet poengsum på 8.17. Etter tempovekslingene lå Mari på delt første med Trine Risvang og Leiknir fra Sødtofte, men etter den siste oppgavedelen, hurtigtølt, måtte Mari og Thokki se seg slått av Trine og Isabell Felsum på Viktor fra Diisa, begge fra Danmark.

Oda og Harekur fortsatte og imponere og red seg opp til en flott 4 plass. Oda fikk den høyeste poengsummen (8,50) for den siste oppgavedelen.

Eyjólfur Þorsteinsson var  sammen med oss hele helgen og gav oss masse inspirasjon og hjelp. 

Resultatliste A-finale

1. Trine Risvang og Leiknir fra Søtofte (Danmark), 8,11
2. Isabelle Felsum og Victor fra Diisa (Danmark), 7,89
3. Mari Soot Kristiansen og Thokki fra Kyrholti (Norge), 7,83
4. Oda Ugland og Harekur fra Vindasi (Norge), 7,78
5. Thomas Larsen og Skati fra Skaney (Norge), 7,33
6. Tina Kalmo Pedersen og Skorri fra Skalakoti (Norge), 6,83

 

Eyjólfur Þorsteinsson gir privatundervising på Ågreneset onsdag 15.02 og torsdag 16.02!  ››