Ridekunst med Borba

I landlige omgivelser i Vestfold nærmere bestemt Kodal ligger Stall Poeme , et anlegg som byr på faciliteter som ridehall , utebane og stall. Julio Borba har vært en inspirasjons kilde for denne gruppen med et fåtall elever i noen år. Resurs mennesket bak dette er May-Brith Vestnes som er eier og drifter av stedet samt rytter på et høyt nivå. For mere info www.stallpoeme.com

Nils-Christian er returnert etter to dagers clinic med Julio  som har vært en høydare!

Julio formidler fagkunnskapen formidabelt og tar deg steget videre inn i ridekunstens verden. Det vi arbeidet mye med var den korrekte og funksjonelle sits for å forenkliggjøre ridningen og ikke overdrive/overvurdere hjelperbruken. Ta et problem av gangen , løse det problemet og videre fremover i den gangarten du befinner deg og la fremdriften være belønning mens hesten er hos deg fremme til tøylen. I denne prosessen bruker man sitsen/sete i forhold til hvilket problem man løser. 

Hver økt og hver hest må man bruke til og analyserer hestens funksjonalitet slik at hesten blir ridd slik den er i øyeblikket , ikke hvordan den kan være eller har vært men igjen hvordan det ER i øyeblikket. Er man kommet til steget hvor hesten arbeider jevnt og godt bakifra , frem til hånden igjennom ryggen , begynner fin justeringen i de forskjellige gangartene! Så begynner kunsten med å ri med følesen og ikke for klokken..

Analyser , planer og mål er stikkord for et godt resultat i treningen!

Nils-Christian hadde hingstene Reyr fra Dalbæ , Thokki fra Kyrholti og Casanova vom Hrafnsholt med seg i disse innholdsrike dagene.

Vi ser frem til å få Julio hit til Ågreneset for en gjennomgang av våre hester og ryttere!

 

 

 

Vel overstått kurs weekend  ››